Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres csirkeszárny márványsajtos mártással

MME MME
75 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1,5 kg csirkeszárny
  • 3 dl ketchup
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl sör
  • 1,5 teáskanál morzsolt oregano
  • bors
  • A mártáshoz:
  • 15 dkg márványsajt
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A szárnyakat egymás mellé tepsibe rakom. A ketcuphoz a fokhagymát hozzáreszelem, utána belekeverem a sört, az oreganót, a borsot, és az egészet megsózom. A húsra ráöntöm a mártást úgy, hogy mindenhol jól ellepje a szárnyakat.

20 percig alufólia alatt sütöm, hogy párolódjon, utána leveszem a fóliát, és kb. 20-30 perc alatt pirosra sütöm.

Amíg sül, elkészítem a mártást. A sajtot egy tálban villával jól szétnyomkodom, majd hozzákeverem a tejszínt és a tejfölt.

Amikor megsültek a szárnyak, ebbe mártogatom bele. Köretnek sült burgonya és rizs is illik hozzá.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek