Keress receptre vagy hozzávalóra

Fügével és barackkal töltött pulykamell

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 1,2 kg pulykamell
  • 20 dkg aszalt barack
  • 20 dkg aszalt füge
  • szárnyasfűszer-keverék - ízlés szerint
  • 3 evőkanál olaj
  • A körethez 4 személyre:
  • 90 dkg sütőtök vagy sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • csipetnyi őrölt gyömbér
  • erős paprika - ízlés szerint
  • 70 dkg burgonya
  • 4 alma
  • 6 evőkanál áfonyalekvár
  • 4 dl tej

Elkészítés

    Előkészítés: A pulykamellet megmossuk, leszárítjuk, és éles késsel felszúrjuk. Összevágjuk az aszalt gyümölcsöket, betöltjük a húsba, és befűszerezzük. A sütőt 160 C-fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük.

    Elkészítés: A húst tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, 1- 1,5 dl vizet öntünk alá, és a sütőben, gyakori locsolgatás mellett, 40-45 percig sütjük. Az almákat kettévágjuk, kiszedjük a magházukat, és helyére tesszük a lekvárt. A pulyka mellé tesszük sülni az utolsó 10 percre. Közben elkészítjük a köretet. A tököt vagy sárgarépát megtisztítjuk, vékonyra felszeleteljük, és a vajon kevés vízzel – fedő alatt – 15- 20 perc alatt puhára pároljuk, úgy, hogy a végén ne maradjon alatta víz. Sóval, gyömbérrel és erős paprikával ízesítjük. A burgonyát megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A főtt zöldséget és burgonyát áttörjük, jól elkeverjük. A tejet felforrósítjuk, a zöldségekhez keverjük, ha kell, utána ízesítjük, és még egyszer összeforraljuk. Tálaláskor felszeleteljük a húst, melléteszünk egy almát, a fűszeres zöldséges pürét, és meglocsoljuk saját szaftjával.

    Munka: kb. 40 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
    1 adag: 601 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin