Keress receptre vagy hozzávalóra

Frankfurti leves

default user icon
13 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dkg zsír
  • 2 dl tejföl
  • 2 pár bőrös virsli
  • őrölt bors
  • egész kömény
  • vegeta
  • pirospaprika
  • liszt

Elkészítés

    Elkészítés: A kelkáposztát (torzsája nélkül, azt én megeszem főzés közben nyersen) 4-5 cm-es kockákra vágjuk, majd 1 liter vízben feltesszük főni. Teszünk bele - ízlés szerint - egy kis borsot, vegetát, őrölt vagy egész köményt (én egész köménnyel szeretem).
    Ha a káposzta megfőtt, az apró kockára vágott hagymát zsíron sárgára pirítjuk, rászórunk két evőkanál lisztet és simára keverjük. Ezután - a tűzről levéve - elkeverünk benne egy teáskanál pirospaprikát és a tejfölt. Ezt a rántást keverjük bele a forrásban lévő levesbe, majd ízesítjük. Egy-két percre belefőzzük a karikára vágott virslit és tálalhatjuk. Másnap még finomabb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Veronika14 3 évvel ezelőtt
1 nagyobb krumplit, 2 szál kakukkfüvet és egy kevés füstölt szalonnát raktam bele pluszba. Nagyon finom lett! :) Csak a kóstoláskor a nyelvemet iszonyatosan elégettem vele, úgyhogy nagyobb mennyiség fogyasztása csak majd pár óra múlva lesz, ha kihűlt... Köszi a receptet. :)
aszilviaus 6 évvel ezelőtt
Egyszerű káposztával próbáltam és kifelejtettem a köményt meg a kolbit, de fantasztikus lett.Köszönöm.
manka70 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom leves, jól sikerült. Én is tettem bele krumplit. A páromnak nagyon ízlik most ebédel éppen. Köszönöm a receptet.
bambika05 7 évvel ezelőtt
Én is teszek bele krumplit. Sőt fokhagymát és majorannát is. Sokkal finomabb!!!
nseletye 9 évvel ezelőtt
Kipróbáltam tárkonnyal, tényleg nagyon jól harmonizál az ízével. Én még szoktam bele tenni fél dl paradicsom levet, az is dob az ízén.
hellana 10 évvel ezelőtt
Én krumplit is szoktam bele főzni kockákra vágva, lágyítja a kelkáposzta ízét
szupermari 11 évvel ezelőtt
Nagyon finom leves, mindenkinek csak ajánlom. Így nagyon finom, bárkié is a recept köszönöm.
cucumalac 11 évvel ezelőtt
en is PONTigy szeretem es csinalom!teljesen mindegy hogy kie az eredeti recept!a lenyeg hogy ITT van!ez a kedvenc levesem:)
bubenkog 11 évvel ezelőtt
Isteni finom egy leves!!! Nyami nyami..... Én egy zöldségleveskockát beledobtam a kelkáposzta levébe. Ez még jobban megemeli az izét.
hammamamma 13 évvel ezelőtt
Kedves receptküldő, Ezt a receptet egy az egyben innen illesztetted be: http://kifozde.uw.hu/frank.htm de legalább a személyes hozzáfűzést kiiktattad volna! AMúgy Horváth Ilona receptje! Üdv, Ági

Hasonló Receptek

Magazin