Francia hagymaleves

default user icon
2 4.2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 szál póréhagyma
  • 8 szelet bagett
  • 2 dkg margarin
  • 2 húsleveskocka
  • 10 dkg parmezán sajt

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát, a póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kenyérszeleteket megpirítjuk. A sütőt 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

    Elkészítés: A margarinon – fedő alatt, kis lángon – üvegesre pároljuk a hagymát és a póréhagymát. Felengedjük 1,5 liter vízzel, beletesszük a húsleveskockát, sóval, őrölt borssal ízesítjük. Jól összeforraljuk, tűzállóedénybe átöntjük, és a tetejére tesszük a pirított kenyérszeleteket. 4. Megszórjuk a parmezán sajttal, és forró sütőben addig sütjük, míg a sajt a kenyérre ráolvad.

    Munka: 15 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 224 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Borzák Réka 3 évvel ezelőtt
Életem első hagymalevese, nagyon finom lett, köszi! :)
Erika 4 évvel ezelőtt
Tökéletes! Ez az igazi francia hagymaleves, megfőztem, és nagyon hasonló lett a végeredmény ahhoz, amit Franciaorszégban ettem, köszi a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin