Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fordított szilvatorta

Hozzávalók

  • 17 dkg puha vaj + a formához
  • 8 db nagy szilva
  • 16,5 dkg barna cukor
  • 1 ek méz
  • 18 dkg liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 1/2 tk vaníliaaroma
  • 1/4 tk mandulaaroma
  • 1,4 dl tej

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 28 cm-es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal. A megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk.
    2. A 17 dkg vaj felét a barna cukorral és a mézzel együtt közepes tűzön felolvasztjuk, majd a formába öntjük. Szorosan egymás mellé belehelyezzük a gömbölyű felükkel felfelé fordított fél szilvákat úgy, hogy kitöltsék a forma alját.
    3. A lisztet keverőtálban elvegyítjük a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban a maradék vajat robotgép segítségével kikeverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat és a kétféle aromát, majd a apránként a lisztes keveréket, valamint a tejet, és simára dolgozzuk.
    4. A tésztamasszát egyenletesen a szilvarétegre töltjük, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 1 óra alatt. A tortát a sütőből kivéve a formában hűlni hagyjuk 15 percig, végül a karimától késsel óvatosan elválasztjuk és tálra borítjuk.

    EGYSZERŰ SZILVÁS PISKÓTA>>> 

A megtöltött formát állítsd egy tepsibe! Így ebbe szivárog a szilvából a sütés közben keletkező lé, ha a forma esetleg nem zár tökéletesen.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin