Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 7 csapott teáskanál só
  • 10 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő egy pohár (2 dl) langyos tejben felfuttatva
  • A kenéshez:
  • 5 gerezd fokhagyma
  • kevés víz
  • 1 felvert tojás

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy mély tálba tesszük, és a margarinnal összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgát, az élesztőt, 10 db áttört fokhagymagerezdet, a tejfölt és a sót, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Kissé belisztezzük, letakarjuk, és 2 órán át állni hagyjuk. A maradék 5 db fokhagymagerezdet is áttörjük, kevés sós vízzel összekeverjük, és szintén 2 órát állni hagyjuk.
    Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, berácsozzuk, kiszúrjuk és egy sütőpapírral kibélelt tepsire pakoljuk. A fokhagymás vizet leszűrjük, és megkenjük vele a pogácsákat. Ezután a felvert tojással is megkenjük a pogácsákat. Előmelegített sütőben közepes lángon (gázsütőn 2-es fokozaton) aranyszínűre sütjük kb. 20-25 perc alatt.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

tomanda
Háát, nekem nem annyira jött be, lehet, hogy nagyobb pogiszaggatóval kellett volna - nem az apróval - kiszaggatni.
zsofi1929
Kedves Tündimuci, köszönöm a segítségedet, és elnézést, hogy csak most reagáltam. Üdv.
Tündimuci
Hali! Épp ma készítettem először, megvártam a két órát, nagyon szép tésztája lett. Finom, bátran próbáld ki! Nekem nem szokatlan a 2 óra kelés, más receptemben is előfordul.
zsofi1929
Sziasztok! A pogácsát is szeretem és a fokhagymát is, ezért szívesen kipróbálnám a receptet. De előtte szeretném megkérdezni, hogy a 2 óra kelesztés nem elírás véletlenül? A választ előre is köszönöm!
fef
Most vettem ki a sütőből,és mondhatom....................hmmmm- nagyon finom lett!!!!!

Hasonló Receptek

Magazin