Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás borjúszelet gombával és spárgával

MME MME
1 4/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. A spárgát lecsepegtetjük, kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat egy nagyobb teflonedényben, és a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Lassú tűzön megsütjük a húst, kivesszük, melegen tartjuk. Ebben az edényben összekeverjük a gombát, a fokhagymát, a zöldséglevest, és felforraljuk. Kevergetve, fedő alatt mintegy öt percig pároljuk. Hozzáadjuk a spárgát, és kevergetve fedő alatt az egészet még legalább három percig – vagy ameddig a spárga megpuhul – pároljuk. Az étkezési keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, és a szószhoz adjuk. Kevergetve felforraljuk. A borjúszeleteket a gombás körettel tálaljuk. A tetejét megszórjuk parmezán sajttal és (frissen) őrölt fekete borssal.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 289 kcal - MME

Ezek is érdekelhetnek