Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymakrémleves kenyérkockával

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A fokhagymakrémleves elkészítéséhez a meghámozott hagymát apróra kockázzuk, és a fazékban felhevített olajon megdinszteljük. Közben a fokhagymát megtisztítjuk, és présen keresztül a hagymára nyomjuk. Jól összekeverjük, és közepes lángon aranysárgára pároljuk kb. 5 perc alatt.
  2. Felöntjük a levessel, és a forrástól számított 10-15 percig főzzük, hogy a fokhagyma aromája kibontakozhasson. Belekeverjük a tejszínt, megsózzuk, megborsozzuk, majd gyengébb tűzön összemelegítjük, és kevergetve besűrítjük kissé néhány perc alatt.
  3. Végül a levest a fazékban botmixerrel krémesre turmixoljuk, adagonként tányérokba vagy tálkákba merjük, és megszórjuk zsemle- vagy kenyérkockával. Tetszés szerint finomra aprított petrezselyemmel vagy snidlinggel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Ha minden perc számít, keverj el 1 ek kukoricakeményítőt egy kevés hideg vízzel, és azzal sűrítsd be a krémlevest. Utána már ne forrald!

Ezek is érdekelhetnek

Hasonló receptek

Friss