Elkészítés: A liszttel, élesztövel, vízzel, sóval, kis cukorral kenyértésztát készítek. Nem írtam adagokat, mindenki a tepsije méretétöl függően csinálja. A liszt is több vagy kevesebb vizet vehet fel, stb. Összegyúrás után a tésztát fél óráig pihentetem. Kinyújtom 1-2 cm vastagságúra, és lisztezett tepsibe teszem. Ujjbeggyel kis mélyedéseket formálok a felszínén, olajjal jól bekenem úgy, hogy ezekbe a kis gödröcskékbe egy kicsit több jusson. Majd megszórom a zöldfŰszerekkel és a hagymával/fokhagymával. Ezeket is kissé belenyomkodom. 200 fokon kb. 10-15 percig sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre