Keress receptre vagy hozzávalóra

Fehérboros zöldspárga-cukkini krémleves

Fehérboros zöld spárga-cukkini krémleves
Fehérboros zöld spárga-cukkini krémleves
Fehérboros zöld spárga-cukkini krémleves

Hozzávalók

  • 1 db cukkini
  • 0,5 zacskó zöld spárga
  • 1 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • füstölt sajt
  • tej
  • tejföl
  • 1 db zöldségleveskocka
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • reszelt szerecsendió
  • curry
  • olíva olaj
  • liszt

Elkészítés

    A hagymákat és a petrezselymet aprítom, a cukkinit karikára vágom. A krumplit megpucolom, kockázom, a sajtot lereszelem.

    Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, és elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót.

    10 perc elteltével jöhet a petrezselyem. Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöld spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.

    A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem.

    Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal, s szórok rá curryt

    Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.

Megjegyzés

Csodás a két zöldség együtt, sajttal megbolondítva.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin