- 1 db cukkini
- 0,5 zacskó zöld spárga
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- füstölt sajt
- tej
- tejföl
- 1 db zöldségleveskocka
- só
- cukor
- őrölt fekete bors
- reszelt szerecsendió
- curry
- olíva olaj
- liszt



A hagymákat és a petrezselymet aprítom, a cukkinit karikára vágom. A krumplit megpucolom, kockázom, a sajtot lereszelem.
Egy edényben kevés olajon megdinsztelem a hagymát, beleteszem a krumplit, feleresztem vízzel, belemorzsolom a leveskockát, és elkezdem főzni, kis idő elteltével beleteszem a cukkinit, majd a spárgát. Sózom, borsozom, szórok bele szerecsendiót.
10 perc elteltével jöhet a petrezselyem. Amikor megfőtt minden, kiveszem a zöld spárgát, a csúcsokat levágom, a többi megy vissza.
A levest beleöntöm egy magas keverőedénybe, öntök hozzá tejet, bort, egy kevés lisztet, botmixerrel összekeverem.
Tálaláskor beleteszem a csúcsokat, kanalazok rá tejfölt, s meghintem a reszelt sajttal, s szórok rá curryt
Aki tartalmasabb ételt akar, tehet bele pirított kenyérkockákat.
Csodás a két zöldség együtt, sajttal megbolondítva.