Keress receptre vagy hozzávalóra

Fehérboros dunai halászlé

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Az alapléhez:
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg apró hal
  • A halászléhez:
  • 1,5 kg ponty
  • 15 dkg házi őrölt paprika
  • 2 dl jó minőségű fehérbor
  • 2 db paradicsom
  • só ízlés szerint
  • hosszú metélt

Elkészítés

    Elkészítés: Az alapléhez az apró halat a vöröshagymával együtt megfőzöm. A halat ebből kifilézem, összezúzom, és visszateszem a hagymához.

    A pirospaprika egy részét hozzáadom, felöntöm vízzel, közben a halszeleteket a sóban állni hagyom. A paradicsomot és a bort hozzáteszem. Ha kell, még paprikával megszórom.

    Utoljára a halszeleteket teszem bele. 10 perc múlva kész. A dunai halászlét hosszú metélttel tálalom.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin