Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fasírt gombás bormártásban

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg darált hús
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 1 kis fej hagyma
  • 10 dkg póré hagyma
  • 10 dkg sárga répa
  • 40 dkg gomba
  • petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csipet szárított kakukkfű
  • 1 csipet majoránna
  • 2 tojás
  • bors
  • 5 dkg margarin
  • 1 dl olaj
  • 2 dkg liszt
  • 2,5 dl fehérbor
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apróra vágjuk.

    A húshoz adjuk a kinyomkodott zsemlét, a fűszereket. Kis gombócokat formálunk belőle, és olajban aranybarnára sütjük.

    A serpenyőbe rakjuk a pórét, a sárgarépát és a gombát, megpirítjuk. Megszórjuk liszttel, felöntjük a borral és kevés vízzel. Csipetnyi kakukkfűvel ízesítjük, és fedő alatt 5-6 percig főzzük.

    Hozzáadjuk a tejszínt, beletesszük a fasírtokat, összeforraljuk. Főtt burgonyával kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin