Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Farfalle arrabbiata

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Farfalle arrabbiata

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 33
  • Elküldve: 1

Hozzávalók:

  • 50 dkg farfalle /nyakkendő vagy masni/ tészta
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 6-8 db friss paradicsom
  • 1-2 db chilipaprika
  • őrölt feketebors
  • olívabogyó
  • cukor ízlés szerint
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A paradicsomot pár pillanatra forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját és kockákra vágjuk. A fokhagymát és a chilipaprikát apróra vágjuk.

A fokhagymát az olívaolajon pár pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral és a chilipaprikával. 20-30 percig kevergetve pároljuk, és hozzáadjuk az olívabogyót /szeletelve vagy egészben/. Végül hozzákeverjük a kifőtt tésztát, és átforrósítjuk.

Tálalásnál szórhatunk rá petrezselyemzöldet vagy reszelt parmezán sajtot. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kautz1009 küldte. Köszönjük!

kautz1009 receptjeiből:
Kakaspörkölt egyszerűen
Nagymama almás pitéje
Mustáros-borsos sertésszelet sült hagymával
Kakaós csiga túrós tésztából
Göngyölt karaj kolbásszal és füstölt sajttal töltve
Zöldfűszeres-krémsajtos rántott csirkemell
Rántott csirkemell sajttal, baconnel és csípős paprikával töltve
Bolognai spagetti gombával
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Piknikhez való finomságok
Szép időben a legjobb megpakolni a kosarat jó falatokkal, és kiköltözni a zöldbe. Na de mi kerüljön a piknikkosárba?
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Aszús-szőlős sajttorta pohárban Aszús-szőlős sajttorta pohárban
Diópuding padlizsánvajjal Diópuding padlizsánvajjal
Marcipános-ricottás pite Marcipános-ricottás pite
Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény Párizsi csokoládékrémmel töltött omlós sütemény
Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal Cukkini-tian pirított kenyérkockákkal
Diós fetagolyók Diós fetagolyók
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Marcipános-szilvás pite Marcipános-szilvás pite
Szilvás-diós muffin Szilvás-diós muffin
Mézes-banános csirkemell Mézes-banános csirkemell
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122718_almas-zabpelyhes-muffin-110.jpg A kora ősz kincsei és kihívásai

Ismét hosszú leszek, mert meglehetősen eseménydúsnak bizonyult az elmúlt hét, konyhai téren különösen. Szerencsére nem hiába.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122681_fuszerkeverek-110.jpg A leghíresebb fűszerkeverékek

A fűszerek használata szinte egyidős a civilizáció történetével. Feltehetően már az őskor végén felfedezték eleink, hogy bizonyos…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

Napi tipp
A kacsacomb nagyon sokféleképp felhasználható. Lesütve, abálva, hidegen salátákhoz, szendvicsekhez kínálhatjuk. Frissen sütve pedig igazi csemege, amihez tört krumpli és káposzta dukál, de friss kenyérrel vagy salátával kínálva is tökéletes fogás. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept