Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-kardamomos pálmalevél

75 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A kardamomokat kimagozzuk: az egyik végüket kicsit levágva szépen szétnyílik a tok, és könnyen ki lehet belőle szedni a magokat, amiket aztán 1 evőkanál cukorral megőrölünk (mozsárban vagy kávédarálóban).

2. A fahéjat és az őrölt kardamomot összekeverjük a maradék cukorral.

3. A leveles tésztát kitekerjük és megkenjük a felvert tojás egy részével. Erre szórjuk a fahéjas-kardamomos cukrot.

4. A megszórt tészta két szélét (a rövidebb oldalát) behajtjuk középre. Újabb kenés, szórás, behajtás. Legvégül a rúddá hajtogatott tésztát becsukjuk, mintha egy könyv volna. Betesszük a hűtőbe 1 órára.

5. A megdermedt tészta éles késsel szépen szeletelhető - 12 darab lesz.

6. A tepsiben kicsit igazíthatunk rajtuk, hogy a pálmelevél-forma még szebb legyen, a maradék tojással lekenjük a tetjüket és az oldalukat, szórunk még rájuk egy kis cukros keveréket, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Újabb adventi remeklés: fahéj van benne, mert a karácsony azért mégiscsak fahéjas, de az idén nálam kardamomos is. Ha a leírás alapján netalán nem világos a hajtogatási metódus, a www.eztettem.hu-n találtok fázisfotókat. - eztettem

Ezek is érdekelhetnek