Elkészítés: 1. A kardamomokat kimagozzuk: az egyik végüket kicsit levágva szépen szétnyílik a tok, és könnyen ki lehet belőle szedni a magokat, amiket aztán 1 evőkanál cukorral megőrölünk (mozsárban vagy kávédarálóban).
2. A fahéjat és az őrölt kardamomot összekeverjük a maradék cukorral.
3. A leveles tésztát kitekerjük és megkenjük a felvert tojás egy részével. Erre szórjuk a fahéjas-kardamomos cukrot.
4. A megszórt tészta két szélét (a rövidebb oldalát) behajtjuk középre. Újabb kenés, szórás, behajtás. Legvégül a rúddá hajtogatott tésztát becsukjuk, mintha egy könyv volna. Betesszük a hűtőbe 1 órára.
5. A megdermedt tészta éles késsel szépen szeletelhető - 12 darab lesz.
6. A tepsiben kicsit igazíthatunk rajtuk, hogy a pálmelevél-forma még szebb legyen, a maradék tojással lekenjük a tetjüket és az oldalukat, szórunk még rájuk egy kis cukros keveréket, és 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre