Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Expressz szilvás gombóc

Hozzávalók

  • 4 dl víz
  • 1 csipet só
  • 4 ek olaj
  • 1 ek porcukor
  • 25 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 8 db szilva
  • cukor
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • olaj

Elkészítés

    1. A szilvákat megmossuk, félbevágjuk, a magot kiszedjük. Tálba tesszük őket, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal, és félretesszük.
    2. Egy levés olajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk, majd ezt is félretesszük.
    3. Felforraljuk a vizet, hozzáadjuk az olajat, a sót, a cukrot (ízlés szerint), beleöntjük a lisztet, és gyors mozdulatokkal elkeverjük, hogy ne legyen csomós.
    4. Lehúzzuk a tűzről, ráütjük a tojást, és szintén határozott mozdulatokkal egyneművé keverjük. Picit hűlni hagyjuk, majd amikor már meg tudjuk fogni kézzel, akkor kis gombócokat csípünk belőle. Kilapítjuk, beletesszük egy fél fahéjas szilvát, és beburkoljuk a tésztával. 
    5. Forrásban lévő vízbe eresztjük a gombócokat, amelyet ajánlott két részletben kifőzni (fazék méretétől függően). Amikor a gombóc feljött a víz felszínére (kb. 5 perc), azonnal ki is vehetjük. Az olajon pirított zsemlemorzsára tesszük, meghempergetjük, majd fahéjas porcukorral tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a tészta könnyen tapad, és a főzésnél sem jött szét.

alexandra29
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Mariya
Kipróbálva, király szuper jó a recept, ajánlom!!

Hasonló Receptek

Magazin