Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdei gyümölcsös-mascarponés torta

90 perc
bonyolult
átlagos
12 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 7 db tojás
  • 29 dkg cukor
  • 29 dkg finomliszt
  • 8 ek napraforgó olaj
  • 1 tk sütőpor (vagy szódabikarbóna)
  • 1 csipet só
  • A krémhez:
  • 30 dkg eper
  • 30 dkg erdei gyümölcs
  • 35 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg porcukor
  • A tetejére:
  • 1 csomag piros tortazselé
  • eper
  • erdei gyümölcs
  • 4 dl cukrászhab

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. A tojások sárgáját elkeverjük az olajjal, a habhoz adjuk, elkeverjük vele, és kanalanként óvatosan beleadagoljuk a szódabikarbónás lisztet.
  2. A masszát egy kivajazott és -lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) 26 cm-es tortaformába simítjuk, majd 180 fokora előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). A kész piskótát kihűtjük.
  3. A krémhez a friss gyümölcsöket botmixerrel összetörjük. A mascarponét a két fajta cukorral összekeverjük, és az összeturmixolt gyümölcshöz adjuk.
  4. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan az epres krémbe dolgozzuk. A zselatint pici vízben csomómentesre keverjük, majd a mikróban feloldjuk, kicsit lehűtjük, és a kész krémhez adjuk.
  5. A kihűlt piskótát háromfelé vágjuk, és a krémmel megkenjük a lapokat. Annyit hagyunk belőle, hogy a tetejére és az oldalára is maradjon. 
  6. A felvert tejszínhabot habzsákba töltjük, és ízlés szerint díszítjük vele a torta szélét és az oldalát. A tetejét friss gyümölcsökkel díszítjük. A tortazselét a csomagoláson megadott utasítás szerint elkészítjük, kicsit hagyjuk kihűlni, majd a tortánk tetejére öntjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss