Epres gombóc

default user icon
1 3.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg túró,
  • 16 dkg liszt,
  • 6 dkg vaj / margarin,
  • 1 tojás,
  • 1 tojássárgája,
  • reszelt citromhéj,
  • só,
  • 3 cl rum,
  • 10-12 szem eper,
  • vaj,
  • morzsa

Elkészítés

    Elkészítés: A túrót áttörjük, olvasztott vajjal, a tojással, a tojássárgájával elkeverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a rumot, kis sót és a lisztet. 1 órára hűtőbe tesszük. A morzsát vajon megpirítjuk, vaníliás cukorral elkeverjük. A gombócokat sós vízben megfőzzük, a morzsában megforgatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Polyák Tímea 11 évvel ezelőtt
Mikor használod fel az epret? Ha ez gyümölcsös túrógombós lett volna... azt én öszibarackkal csinálom , úgy hogy mikor a kis gombócokat gömbölyitem közepébe teszek egy pici barackot, és úgy főzőm ki. Ez igy nagyon finom. próbáld ki...:-)

Hasonló Receptek