Keress receptre vagy hozzávalóra

Epres ekler fánk

Hozzávalók

  • 35 dkg puha vaj
  • 1/2 tk só
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • 15 dkg rétesliszt
  • 4 db tojás + 5 db tojásfehérje
  • 1 db vaníliarúd
  • 16 dkg finom szemcséjű kristálycukor
  • 10 dkg eper
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy fazékban felforralunk 2,5 dl vizet 10 dkg vajjal és a sóval együtt. Egyszerre beleöntjük a keményítővel elvegyített lisztet, és erős tűzön addig verjük fakanállal, amíg elválik az edénytől. Ezután tovább keverjük kb. 1 percig, amíg az edény alján fehér bevonat képződik. Ekkor áttesszük keverőtálba, és konyhai robotgép gyúrópálcájával egymás után beledolgozzuk az egész tojásokat.
    2. A lágy tésztamasszát 10 mm átmérőjű csővel ellátott habzsákba töltjük, és sütőpapírral leterített tepsibe egymástól 5 cm távolságban 8 db 12 x 4 cm-es csíkot nyomunk. A sütő középső részében aranybarnára sütjük kb. 25 perc alatt, majd a sütőből kivéve azonnal félbevágjuk, és a vágott felükkel felfelé hűlni hagyjuk.
    3. Közben a krémhez a maradék vajat a hosszában felhasított vaníliarúd kikapart belsejével együtt fémtálba tesszük. Forró vízfürdőbe állítva hagyjuk kissé megolvadni, majd kivesszük, és konyhai robotgép habverőjével a legmagasabb fokozaton habosan fehérre keverjük kb. 5 perc alatt.
    4. A vízfürdőt felforrósítjuk, majd levesszük a tűzről. Egy gondosan elmosogatott fémtálban belehelyezzük a 2 db tojásfehérjét a cukorral együtt, és fakanállal kevergetjük a cukor teljes feloldódásáig. Ezután áttöltjük egy hideg fémtálba, és robotgép habverőjével szoba-hőmérsékletűre keverjük kb. 10 perc alatt. Végül beledolgozzuk a kikevert vajat.
    5. A vajkrémet 10 mm-es csővel ellátott habzsákba töltjük, és a fánkok alsó felének üregébe nyomjuk. A megmosott és kicsumázott epret szeletekre vágjuk, majd elosztjuk a krémrétegen. Végül ráborítjuk a fánkok felső részét, és megszórjuk porcukorral.

    Éclair fánk receptek >>>  

A fánkok tetejét tetszés szerint megkenheted 5 dkg pürésített és átpasszírozott eperből, valamint 14 dkg porcukorból kevert mázzal.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Epres ekler fánk recept?


Magazin