Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Életet is menthet a Lidlben kapható eszköz – most akciósan juthatunk hozzá

default user icon
MME
Ha időben észlelünk egy egészségügyi problémát, és rögtön orvoshoz fordulunk, azzal növeljük a gyógyulás esélyét. Ebben segít a Lidlben kapható eszköz.

A szervezetünk zökkenőmentes működéséhez és a sejtjeink egészségéhez elengedhetetlen a megfelelő oxigénellátás. A vérben a vörösvérsejtek felelnek az oxigén szállításáért, a pulzoximéter pedig ennek a hatékonyságát méri, azaz a véroxigénszintet. A Lidlben most mi is hozzájuthatunk az eszközhöz, Lidl Plus kuponnal ráadásul kedvezményesebb áron.

 

Miért fontos, hogy mérjük a vér oxigénszintjét

Az oxigénhiány miatt az anyagcsere-folyamatok, például az energiatermelés lassulnak. Emiatt a szervezetünk legyengül, ami hosszú távon súlyos károkat okozhat.

Mi befolyásolhatja az oxigénellátást?

A csökkent véroxigénszint légzőrendszeri és érrendszeri problémák következménye is lehet, ilyenkor nem jut elég oxigén a tüdőbe, valamint a szív nem működteti jól a keringési rendszert.

Milyen értékek esetén forduljunk orvoshoz?

A 96–100%-os érték az egészséges, ilyenkor nincs teendőnk. Ha 90–95% közötti értéket mérünk, akkor érdemes egy általános kivizsgálást beiktatni. 90% alatti érték esetében pedig azonnal keressük fel a háziorvosunkat, és kezdjük el vizsgálatokkal felkutatni az oxigénszint-csökkenés okát.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss