Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Dorozsmai ponty II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 30 dkg húsos szalonna
  • 60 dkg csuszatészta
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 20 dkg zöld paprika
  • 3 db paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • 4 dkg liszt
  • 1 csokor friss petrezselyemzöld
  • 1,5 kg pontyfilé
  • fűszer paprika
  • bors
  • a sütéshez olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A húsos szalonnát kockára vágjuk, majd megpirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, átsütjük, majd a darabolt gombát is rádobjuk, lepirítjuk, sózzuk. Megszórjuk pirospaprikával, rátesszük az összevágott zöldpaprikát, majd liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Átforraljuk, és hozzáadjuk a hámozott, darabolt paradicsomot. Kóstolgatva fűszerezzük (só, bors).

    A halakat beirdaljuk, sózzuk, enyhén lisztezzük, és olajban megsütjük.

    A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük.

    Tálaláskor a főtt tésztát összekeverjük a gombás raguval, rátesszük a kisütött halszeleteket, és petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin