Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dorozsmai sertésszűz csuszatésztával

60 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szűzet leöblítettem, a hártyáját és a zsiradékot eltávolítottam, kb. kétujjnyi vastagon felszeleteltem. Óvatosan klopfoltam csak, hogy ne legyen vékony, a sütésnél ne száradjon ki. Széleit pár helyen bemetszettem, enyhén sóztam, bedörzsöltem kakukkfűvel, borssal és rozmaringgal. A hűtőben pihentettem, ameddig a gombapaprikást elkészítettem.

A szalonnát lassan kisütöttem, a pörcöt kiszedtem, a visszamaradt zsiradékban megdinszteltem a vöröshagymát, benne a fokhagymát megfutattam, meghintettem pirospaprikával, elkevertem, beleöntöttem a zöldpaprikát és a paradicsomot, sóztam, borsoztam, együtt pirítottam-pároltam pár percig, majd hozzáadtam a gombát, a kisütött szalonnát, sóztam, borsoztam, kakukkfűvel megszórtam, lefedve közepes hőfokon pároltam, ameddig a gomba össze nem esett. A tejfölben elkevertem a lisztet, a gombát behabartam, majd a petrezselyemzöldjét is belekevertem.

Ameddig a gombapaprikás főtt, bő, sós vizet forraltam, a tésztát megfőztem, leszűrtem, a gombapaprikással összekevertem.

A szűzszeleteket lisztbe forgattam, forró olajban mindkét oldalukat hirtelen kb. 2-2 perc alatt megsütöttem, majd a gombapaprikással és tejföllel tálaltam.

Friss salátát kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss