Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Diós-kakaós kalácskoszorú

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,8 dl langyos tej
  • 6 dkg margarin megolvasztva
  • 6 dkg cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tojás sárgája
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál tej
  • A töltelékhez:
  • kb. 15 dkg darált dió
  • 1 marék mazsola
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici tej
  • Valamint:
  • 2 evőkanál kakaó
  • pici tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit géppel összedolgozzuk, megkelesztjük, majd lisztezett nyújtólapon 2 db-ra vágjuk, kisodorjuk. A töltelékhez valókat egy kicsit összemelegítjük 2 evőkanál tejjel. Az egyik tésztára rákenjük az előmelegített diós tölteléket, és hosszú rúd formára feltekerjük. A másik tésztát 2 evőkanál kakaóporral és 2 evőkanál tejjel összedagasztjuk kézzel, és rúd formára sodorjuk. Ezután a 2 rudat összefonjuk, és 25 cm-es átmérőjű szilikonos tortaformába tesszük, aminek az aljára sütőpapírt teszünk. 20 percig kelesztjük még, majd megkenjük tojássárgája és tej keverékével. Hideg sütőbe tesszük, légkeveréssel 170 fokra téve, és szép pirosra sütjük kb. 35 perc alatt. A sütés vége előtt 5 perccel leöntjük 1 dl langyos vaníliás tejjel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Ildi877
Nagyon jó recept, bár én nem koszorúként sütöttem, hanem csak belefektettem a tepsibe, így a 30x40 cm-es tepsibe keresztbe pont belefért, úgy hogy még egy kis darabot töltelék nélkül mellétettem. A tészta kicsit lágy lett, ezért egy kis lisztet még hozzá kellett gyúrni kelesztés után. Nem volt itthon keserű kakaó, így cukrozottat raktam az egyik rúdhoz, amit ugyan nem lehetett úgy beledolgozni, mint a hagyományost, viszont így csíkosan kakaós lett a kalács, és az ízén nem rontott egyáltalán. Sütőpapír helyett sütőmargarint és lisztet használtam, és nem ragadt le. Köszi Margit!

Hasonló Receptek

Magazin