Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-sajtszószos tészta csőben sütve

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A cukkinit lereszeljük egy nagyobb lyukú reszelőn, enyhén besózzuk, hagyjuk egy kicsit állni, majd alaposan kinyomkodjuk a levét.
  2. Az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott fokhagymát, és pár pillanat után az alaposan kinyomkodott cukkinit is. Összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pár perc alatt puhára, de még kissé roppanósra pároljuk. 
  3. A sajtmártáshoz egy serpenyőben felhevítjük a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve állandó keverés mellett apránként hozzáöntjük a tejet, és kézi habverővel simára keverjük.A tűzre visszatéve ízlés sóval és borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot. Kevergetve kiforraljuk, és pár perc alatt krémes szósszá főzzük.
  4. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük a csomagoláson megadott utasítás szerintmajd leszűrjük. A puhára párolt cukkinit egy tálba teszük, majd hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet, a sajtszószt és a tésztát. A felvert tojásokat a cukkinis-tésztás-szószos masszához keverjük.
  5. Egy tepsit vagy jénai tálat kikenünk vajjal, beleöntjük a masszát, a tetejét pedig megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk. 

Megjegyzés

Egy finom, szaftos tészta, a tetején ropogósra sült sajttal, melyet még azok is szeretni fognak akik nem kedvelik a cukkinit. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss