Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkini-fánk

5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A nagyon finomra vágott hagymákat 1 evôkanál olajban megpirítjuk. A cukkiniket lereszeljük, és kinyomkodjuk a levüket. Hozzáadjuk a pirított hagymához, és nagy lángon, állandóan kevergetve néhány perc alatt megpirítjuk, majd félretesszük.

Simára keverjük az elmorzsolt fetát, a kaprot, a petrezselymet, a lisztet meg a tojást, és ízlés szerint sózzuk. (Elôbb kóstoljuk meg, mert a feta nagyon sós!) Hozzáadjuk a lehűlt cukkinis masszát, és alaposan összekeverjük.

Serpenyôben olajat forrósítunk, és a kanállal kiszaggatott fánkok minden oldalát aranybarnára sütjük benne.

A cukkini-fánkocskák elég könnyen szétesnek, ezért várjuk meg, amíg az egyik felük keményre sül, és csak akkor fordítsuk meg.

Megjegyzés

Mindig gondot okoz, hogy mit főzzek, amikor vegetariánus is van a vacsorameghívottak között. Ez az étel mindig nagyon népszerű, morzsája sem marad.

Mi a szénhidrátos diéta alatt ettük sokat, akár csirke mellé köretként is finom.
- Daphne1

Ezek is érdekelhetnek