Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csokoládés-rózsaborsos libamáj

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db libamáj
  • 5 dl tej (vagy annyi, hogy ellepje)
  • bors
  • A csokis mártáshoz (2 főre):
  • 3 dkg jó minőségű étcsokoládé (minimum 80%-os)
  • 12-14 szem rózsabors
  • 1-2 evőkanál tejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A libamájat megtisztítjuk, és egy tálba helyezzük. Annyi tejjel felöntjük, hogy ellepje. Egy éjszakán át pihentetjük a hűtőben.

    Másnap kivesszük a hűtőből, leitatjuk róla a tejet, felszeleteljük (1-1,5 cm-es szeletekre). Forró teflonos serpenyőbe tesszük a szeleteket, és pár perc alatt kisütjük a májat. Nem szabad túlsütni, ha biztosra akarunk menni, egy fogpiszkálót szúrjunk bele, és ha még jön ki vér, akkor még sütni kell. Amikor elkészült, levesszük a tűzről, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

    A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, (kevés sót teszünk bele).

    Tálaláskor egy konyhai ecset segítségével tetszőleges formában rákenjük a mártást a tányérra, ízlésesen elrendezzük a rózsabors szemeket, végül a kisült libamájszeletet is mellé helyezzük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin