Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-narancsos keksz (tej-, cukor-, és gluténmentes recept)

30 perc
egyszerű
megfizethető
30 adag
Hozzávalók
  • 15 dkg vaj (vagy 5 dkg ghee és 10 dkg kókuszzsír)
  • 5 dkg kókuszvirág cukor
  • 10 dkg eritrit vagy xilit
  • 1/4 tk vaníliaőrlemény
  • 1 db M-es tojás
  • 18 dkg manióka liszt (vagy 5dkg tápióka keményítő és 13 dkg darált mandula, dió, kókuszliszt)
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 db kezeletlen narancs reszelt héja
  • 2 tk citromlé
  • 10 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A szobahőmérsékletű lágy vajat, az édesítőket, a vaníliát, a citromlét és a narancshéjat kihabosítjuk, majd a tojást is hozzákeverjük.
  2. A lisztet a szódabikarbónával és az apróra darabolt csokoládéval összekeverjük. A lisztkeveréket egy fakanál, vagy spatula segítségével jól elkeverjük a vajas résszel.
  3. A masszából, egy kávéskanál segítségével kis golyókat formálunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsin úgy helyezzük el őket, hogy 5 cm-re legyenek egymástól. Nem kell lenyomkodni.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben 10-11 percig sütjük, majd rácsra pakolva hűtjük. 
A frissen kisült kekszeket nem tudjuk kézzel felvenni, mert nagyon puhák még, ezért egy lapátkát használjunk. A meleg tepsit hűtsük ki, mielőtt a következő adagot elkezdjük rápakolni, mert kiolvad a vaj a golyókból. A rácson 1 jó órát pihentessük a kekszeket, utána átrakhatjuk egy tányérra őket, de dobozolni csak 3-4 óra után lehet!

Ezek is érdekelhetnek

Friss