Elkészítés: A csirkemellet szeletekre vágjuk és megszórjuk grill fűszersóval. Előbb puhára pároljuk, majd ropogósra sütjük.
A burgonyát sós vízben megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. Hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a keményre felvert tojásfehérjét, sót, borsot, apróra vágott petrezselymet, őrölt köményt.
A réteslapot nedves konyharuhára hajtogatjuk (duplán vesszük a lapokat), olajozzuk leírás szerint. A szélétől 2 centire halmozzuk a burgonyamasszátl, ráteszünk sajtszeleteket, majd csirkemellet, arra ismét sajtot. A rétest feltekerjük, és olajozott tepsibe tesszük.
Tetejét megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal. Előmelegített sütőben lassú tűzön pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre