Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csirkemell őzgerincformában baconszalonnával

Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg bacon (szeletelt)
  • 20 dkg sajt
  • 2 db tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 kiskanál só
  • bors
  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A tej fölt, a tojásokat, a lisztet, a sót, a borsot, az apróra vágott petrezselymet és a lereszelt sajtot összekeverjük. A csirkemellet felkockázva a többi összekevert alapanyaggal elkeverjük.
    2. A kivajazott, morzsázott formánkat baconnel kibéleljük. A húst a formába öntjük, és a szalonnát ráhajtogatjuk.
    3. Előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd egy tepsire kiborítjuk, és addig sütjük amíg a szalonna megpirul.

Megjegyzés

Ünnepi ételnek tartom, akár karácsonyra, akár húsvétra is jó!

Piri Anyó
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin