Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkemell pongyolában

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkemelleket megmossuk, majd kisebb csíkokra daraboljuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
  2. A zöldségeket egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük (a végére hagyjuk a krumplit, hogy ne barnuljon meg). A cukkinit besózzuk. 
  3. Elkészítjük az öntetet. Feltörjük a tojásokat, és összekeverjük a tejföllel, a joghurttal és 10 dkg reszelt sajttal. A maradék sajtot félretesszük. Ízesítjük az apróra vágott zöldfűszerekkel és csilivel. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadunk 2 ek. zsemlemorzsát, és alaposan összekeverjük. 
  4. Egy őzgerincformát kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, majd kibéleljük a szalonnával, úgy, hogy a széle kilógjon. Először belerakjuk a reszelt krumplit (előtte egy kicsit kinyomkodjuk a levét), majd meglocsoljuk a tejfölös öntettel. Erre kerül a csirkemell, majd a sárgarépa, ismét meglocsoljuk a tejföllel, végül rárakjuk a reszelt cukkinit (ennek is kinyomkodjuk a levét), és befedjük a maradék tejfölös krémmel. 
  5. A végén felhajtjuk a bacont, alufóliával beburkoljuk, és 200 fokos sütőbe toljuk. A fólia alatt 1 óráig hagyjuk sülni, majd fólia nélkül kb. 20-25 percig sütjük, amíg a bacon pirulni kezd. (Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe.)
  6. Amikor megsült, kifordítjuk a formából, megszórjuk a megmaradt reszelt sajttal, a sütőpapíros tepsire rakjuk, és visszatesszük a sütőbe. Addig pirítjuk, amíg a bacon egy kis színt nem kap, és a sajt el nem olvad rajta. Kicsit kihűtjük, majd felszeleteljük.

7 RECEPT CSIRKEMELLBŐL, AMIBŐL MINDENKI REPETÁZIK >>> 

11 ELLENÁLLHATATLAN ÉTEL, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG BACON >>> 

14 GYORS ÉS EGYSZERŰ VACSORA CSIRKEMELLBŐL >>> 

Megjegyzés

Együtt sült a köret a hússal. Vendégváró falatnak is kitűnő. Egy sütőpapíros tepsire helyezve süssük, hogy az esetlegesen kifolyó szaft ne folyjon a sütőbe. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss