Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkecsíkok sajtmártásban

30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. A brokkolirózsákat sós vízben felrakjuk főni.

2. A megtisztított csirkemellet ízlés szerint apró kockákra vagy csíkokra felvágjuk. Ételízesítővel megszórjuk.

3. Serpenyőben felolvasztjuk a margarint, majd a csirkemellet hozzáadjuk, és elkezdjük pirítani. Ha a csirkehús már kifehéredett, 5-8 percig fedő alatt pároljuk.

4. A krémsajtot és a tejszínt a párolt csirkemellhez adjuk, és gyakran megkeverve pár percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Ízlés szerint sózhatjuk, ha szükséges.

5. Az elkészült brokkolit leszűrjük, és a sajtmártásos csirkével, esetleg frissen sült hasábburgonyával tálaljuk. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek