Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Citromleves kaláccsal

MME MME
4/5
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy edényben alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk a vajat, s hozzáadjuk a lisztet. Amikor a vaj felvette a lisztet, állandó keverés mellett fokozatosan felengedjük 1,8 liter vízzel, s beledobjuk a citromhéjat, 12-15 percig főzzük.

Közben a tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a citromlét, és ezzel is jól elvegyítjük.

A közben megfőtt citromhéjat kivesszük, kidobjuk, a levest langyosra hűtjük, majd állandó keverés mellett rászűrjük a tojásos keverékre.

Végül az egészet visszahelyezzük a tűzre, és óvatosan kevergetve felmelegítjük. Forralni nem szabad, nehogy a tojássárgája kicsapódjon! Ízlés
szerint esetleg édesíthetjük.

Tejszínhabbal, kevés vajon pirított édes kalácskockákkal vagy cukros vajon megpirított fehérkenyér-kockákkal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek