Elkészítés: A tésztához a tojást, a zsírt és a porcukrot jó habosra kikeverjük. A liszthez hozzákeverjük a sütőport is. Ezeket összedolgozzuk, és a kapott tésztát 3 részre osztjuk, kinyújtjuk.
Tepsi tetején világosbarnára sütjük úgy, hogy megkenjük vajjal minden lap sütése előtt.
A töltelékhez a porcukrot és a lisztet kevés tejjel simára keverjük, 3 dl tejjel felengedjük, és felfőzzük. Ha besűrűsödik, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A citrom levét, reszelt héját, 15 dkg vajat, 10 dkg porcukrot simára keverünk. A kihűlt krémmel összekeverjük, és megtöltjük vele a lapokat.
A tetejére porcukrot szórunk. Másnapra puhul meg igazán.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre