Elkészítés: A cukrot és a vaníliás cukrot kikeverjük a tojással és az olajjal, majd hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a narancslekvárt, a sütőporral és a fűszerrel elkevert lisztet, végül a diót. Hígítjuk néhány evőkanál tejjel, majd sütőpapírral bélelt tortaformában 160 fokos sütőben sütjük kb. 50 percig. Ha szilárd a teteje, nem benyomható, készen van.
A citromkrémhez felfőzünk 3 dl tejben 1 csomag vaníliás pudingot, majd kihűtjük. A margarint kikeverjük a cukorral és a citromlével, majd a pudinggal csomómentesre keverjük.
A tortát kihűlés után óvatosan félbevágjuk, megkenjük a krém harmadával, a maradék krémmel pedig bevonjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre