Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Török Zsuzsa
Mitől lesz tökéletes a paradicsomleves? Az klasszikus olasz és az édes menzás egyaránt roppant egyszerű elkészítését tekintve, ám nem árt, ha néhány apróságra odafigyelünk az alapanyagoktól a levesbetéteken át a fűszerezésig. Íme 10 tipp, hogy még finomabb legyen a levesed!
A paradicsomlevest a gyerekek is imádják, főleg, ha töltött tésztával bolondítod meg! A gyerekek miatt azonban szigorúan cukormentesen érdemes elkészíteni, az édes ízhatást bízd inkább a finom, érett paradicsomokra.
DÖMÖTÖR VIOLA
A paradicsomlevest mindenki szereti - csak épp, mindenki másképp! Van, aki az édes, menzás változatot kedveli, betűtésztával, van, aki tarhonyát főz bele, megint más mediterrán ízvilágúra hangolja, és tortellinit készít levesbetétnek, van aki simán csak parmezánforgáccsal szórja meg. Összeszedtünk 11, egymástól merőben eltérő variációt, reméljük, mindenki megtalálja a kedvére valót!
Kard Sándorné
Mindmegette
Minden fajtának más az előnye, ezért nem árt tudni, melyikkel főzz, párolj, süss. Segítségünkkel könnyen kiválaszthatod a megfelelőt.
Ambrózi Andrea
WM
Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen fontos és meghatározó szerepe van az életünkben a paradicsomszósznak.
Hóvégi mustránkat nem csak a naptár szigorú betartásával ejthetjük meg, hiszen néha hó közben is előfordul, hogy kimarad egy-egy nagy bevásárlás, és a kamrában fellelhető készletre szorulunk.
Ágnes Balogh
A saláták elmaradhatatlan sztárja, a gyerekbarát zöldségleves alapanyaga, a nyár megkerülhetetlen zöldsége a paradicsom.
Kovács Noémi
Legmélyebb nyomokat a menzás paradicsomleves hagyta sokunkban, betűtésztával, paradicsom sűrítményből világos rántással készítve, természetesen jól meg cukrozva… Ha pedig otthon készül, akkor már egy kis zellerzöld vagy petrezselyem is jut bele, és másnap hidegen is jót lakmározhatunk belőle.
Pistuc
Bocsánat a címadásért, de a szavakat legalább akkora élvezettel kavarom, mint a fövő ételt, jelen esetben a paradicsomlevest. Amelyet illetően amúgy nekem a következő recept jelenti a csúcsot – mássza meg velem Ön is, na nem a Jungfraut, hanem a (Paradi)csomolungmát!
Hajós Ágnes
Habliliom
Mi különös lehet abban, hogy télen paradicsomlevest kíván az ember? Alapvetően semmi. Főként, ha régi menzaélmények idéződnek fel a lisztből, zsiradékból, sűrített paradicsomból, no meg betűtésztából álló sűrűség képében, tényleg a betűtészta volt benne a legélvezetesebb.
Wagensommer Alexandra
Gáspár Kata
Sinka Endre