Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Címke: hungarikum

Cikkek

Török Zsuzsa

Alapételek

Halászlé, a hungarikum! Minden, amit eddig nem tudtál róla

Legnépszerűbb halételünk két változatban is szerepel a hungarikumok hivatalos listáján, amelyről nem hiányzik a halászléhez nélkülözhetetlen hagyma és fűszerpaprika sem. ...

0

Mit ettem ma

Teszt! Hol kapjuk a legfinomabb kürtőskalácsot Budapesten?

A kürtőskalács világmegváltó hadjáratát Székelyföldön kezdte, idővel szépen átszökött a határon és Magyarországon immár hungarikumnak számít, miután 2015-től a Magyar Értéktár részévé vált. ...

0

MME15

Kamilla, fröccs és halászlé: már 54 hungarikumunk van!

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a debreceni páros kolbászt olyan népi eredetű ételnek nevezte, amely saját kultúrával rendelkezik a mangalica tenyésztéstől a feldolgozáson és a kereskedésen át a vendéglátásig. ...

0

Török Zsuzsa

Ajánló

5 szuper gasztroprogram a hétvégére - az Őrségtől Szegedig!

Bor- és összművészeti fesztivál, kézműves programok, gyógynövény ismereti fejtágító, péksütemény készítés és egy hatalmas barokk grillparti - íme a hétvégi gasztroprogramok krémje. Válogass közöttük jó étvággyal! ...

0

Török Zsuzsa

Ajánló

Itt a helyed hétvégén, ha jót ennél-innál! Top 5 gasztroprogram

Ha nincs kedved a konyhában sürögni, miközben kint tombol a nyár, fogd magad, a családot és a barátokat, és irány egy gasztrofesztivál, ahol a jó fogások és italok mellett szuper programok is várják a nagyérdeműt. Ajánlunk is mindjárt ötöt, az ország 5 csücskéből. ...

0

MTI

Érdekességek

Hungarikum lett az Erős Pista, a Piros Arany és a Törley pezsgő

A magyar cimbalommal, a Törley pezsgővel, a Piros Arannyal és az Erős Pistával, illetve a kaptárkövekkel és a bükkaljai kőkultúrával bővült a Hungarikumok Gyűjteménye. ...

0

MTI

Érdekességek

A románok is akarták, mégis hungarikum lett a kürtőskalács

A Hungarikum Bizottság egyhangú döntéssel hungarikummá nyilvánította a kürtőskalácsot – jelentette be Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. ...

0