Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Rozé kacsamell káposztás rétessel és mandulás almával: ezt az ínycsiklandó fogást készítette el Bernáth József séf az Európai Friss Csapat program idei utolsó sajtóworkshopján. A főzésben részt vett Győrffy Balázs a NAK elnöke, Fülöp Lili, a program dietetikusa, Kozák Luca, Európa-bajnoki ezüst érmes gátfutó, Soopfie és Sajt32 influencerek, valamint a program során megválasztott Zöldség- Gyümölcs Hősök, akiket gyerekek is elkísértek.
Sütve, főzve, töltve, őrölve fűszernek… A paprika a magyar konyha alapvető és elengedhetetlen alapanyaga a levestől a főételen át a savanyúságig. A szezon beköszöntével még inkább előtérbe kerülnek a paprikából készült fogások és köztük a nagy kedvenc, a lecsó is. Holott az étkezési paprika a grillszezonban is remekül megállja a helyét, érdemes grillezve is megkóstolni.
Húsvét közeledtével mindenki túrja az internetet, a nagyi kockás receptes füzetét vagy a „horváthilonát" a tökéletes foszlós kalács receptje után kutatva – most hoztunk egy többszörösen kipróbált receptet egy igazi profitól: Bernáth József séftől, aki egy titkos hozzávalóval turbózza a hagyományos kalácstésztát, hogy igazán finom legyen!
Hamarosan új gasztronómiai műsor indul a TV2 csatornán. A Love Bistro nagyban különbözik majd az eddigi gasztro műsoroktól. Ezúttal 18 sztárpár versenyez majd a konyhában. A zsűri egyik tagja pedig Bernáth József lesz. A sztárséf korábban a konkurens, RTL Klub csatorna Konyhafőnök műsorában zsűrizett.
Videó
A könyvajándék, karácsonykor, pont olyan, mint a bejgli vagy a halászlé: alapvetés. Most a könyvkiadók karácsonyi gasztrokínálatából szemezgettünk, reméljük, mindenki talál köztük olyat, amit szívesen betetnne a fa alá!
Vannak az újhullámos, mentes sütemények, vannak a divatos desszertek, mint a macaron, de időről-időre visszatérünk azokhoz a sütikhez, amelyek az otthon melegét idézik fel bennünk. Erre épül Bernáth József séf negyedik könyve az Édes emlékek anyukámtól, amelyben olyan mindenki kedvenceit találhatjuk meg a Fanta/Mirinda szelet, a Ferdinánd-tekercs vagy éppen a Non plus ultra.