Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Campari-narancs tortácskák

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 darabhoz:
  • A tésztához:
  • 37,5 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj
  • A krémhez:
  • 4 narancs
  • 4 cl Campari
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a lisztet összekeverjük a cukorral. A vajat felforraljuk 1,5 dl vízzel, azonnal a liszthez öntjük, összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és hagyjuk kb. 1 órát hűlni.

    Kivajazunk 8 darab, 10-12 cm átmérőjű cakkos szélű tortácska formát. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát 8 részre osztjuk, és a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a peremükre is jusson. A tésztát megszurkáljuk villával, és a sütőben 15 percig sütjük.

    A narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. A Camparit elkeverjük a cukorral, és beleforgatjuk a narancsfiléket.

    A pudingport a csomagolásán olvasható utasítás szerint kikeverjük a tejjel, a pudingot a tortácskákba töltjük. A tetejét kirakjuk a Campariba áztatott narancsfilékkel, és 1 órát pihentetjük.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin