Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bundás sült alma

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 nagy, savanykás alma
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 12,5 dkg finomliszt
  • 1 tojás
  • 1,25 dl sör vagy ásványvíz
  • 1 tojásfehérje
  • fahéjas cukor
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: Hámozzuk meg az almákat, majd vegyük ki a magházukat, s vágjuk fel őket 1 cm vastagságú karikákra. Szórjuk meg a cukorral, locsoljuk rájuk a citromlevet, és hagyjuk állni.

    A tészta elkészítéséhez keverjük a lisztbe a sót. Válasszuk szét a tojásokat, a tojássárgáját és a sört (ásványvizet) keverjük hozzá a liszthez. A tésztának csak annyira szabad folyósnak lennie, hogy azért megtapadjon az almakarikákon. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk a tésztához.

    Az olajat hevítsük fel egy nagy lábasban. Az almakarikákat forgassuk bele a tésztába, majd tegyük a forró olajba, de mindig csak annyit, amennyi még kényelmesen elfér benne. Süssük mindkét oldalukat aranybarnára, majd papírtörlővel itassuk le róluk a felesleges olajat. Melegen, fahéjas cukorral tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin