Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bundás karaj másképp

default user icon
1 1/5

Hozzávalók

  • 1 kg sertéskaraj,
  • 4 tojás,
  • 10 dkg liszt,
  • 1 dl tejszín,
  • 2 dl sör,
  • 1 csomó leveszöldség,
  • só,
  • szemes bors,
  • vegeta,
  • a kisütéshez olaj

Elkészítés

    A karajt kicsontozzuk. A húst, a csontot, a megtisztított, nagyobb darabokra vágott leveszöldséget fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, szemes borssal ízesítjük, fedő slatt megfőzzük. A húst a levesből kivesszük, a levet leszűrjük és külön fogyasztjuk. A húst kihűtjük, felszeleteljük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a tejszínnel, sörrel, liszttel kikeverjük. Vegetával fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ebbe a masszába mártjuk bele a hússzeleteket, majd bő, forró olajban kisütjük. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Friss vegyes salátával körítjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

liszizsuzsika
Jól értem? Ez bundázott főtt hús? Neeee...

Hasonló Receptek

Magazin