Előkészítés: Felforralunk 1 liter vizet. A brokkolit megtisztítjuk, rózsáira bontjuk, és megmossuk.
Elkészítés: A brokkolit a forrásban lévő vízbe dobjuk. Hozzáadjuk a leveskockát, és fedő alatt addig főzzük, amíg a brokkoli megpuhul. A liszttel elkeverjük a tejfölt, kevés levest merünk hozzá, majd az egészet visszaöntjük a levesbe (így nem csapódik ki). Őrölt borssal, szerecsendióval ízesítjük, ha szükséges, megsózzuk, és néhány percig forraljuk. Lehúzzuk a tűzről, merülő-mixerrel pépesítjük, és azonnal tálalhatjuk.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 121 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre