Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Briós

MME MME
5/5
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt a cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, közben megolvasztjuk a margarint vagy a vajat. A megolvasztott vajat összekeverjük a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, sóval, a citrom reszelt héjával és a fél citrom levével, majd hozzáadjuk a Speciális Kelt tészta lisztet. Majd jól összedolgozzuk az élesztős tejjel úgy, hogy a tészta sima állagú legyen, és ne ragadjon. Ha készen vagyunk, hagyjuk állni kb. 30 percig. Kenyérsütő gépben a 45 perces pizza program éppen megfelelő kelt tésztát készít.

Az elkészült tésztát lisztezett deszkán 9-12 egyenlő részre vágjuk. A darabokból lisztes kézzel 20 centis hurkákat formázunk, és erre csomót kötünk. A tészta egyik vége úgy 1 cm-re nyúljon ki a csomóból. A másik végét a csomó alá hajtva helyezzük a briósokat a sütőlapra. Hagyjunk távolságot köztük, mert sütés közben még megnőnek! Pihentessük 10-15 percet. Felvert tojással kenjük be a briósokat, és szórjuk meg kristálycukorral a tetejét. Hideg sütőbe téve, hőlégkeveréssel 175 fokon süssük szép pirosra.

Ezek is érdekelhetnek