Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

default user icon

Hozzávalók

  • 1 kg borjúcomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 dl ét olaj
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paprika
  • 30 dkg fodros nagykocka
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 20 dkg juhtúró
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

    1. A megtisztított, finomra vágott hagymát olaj on megpirítjuk. Beletesszük a kockára vágott húst, rászórjuk a fűszerpaprikát és megsózzuk.
    2. Ameddig levet enged, gyakran kevergetjük, nehogy leégjen, majd lefedve, közepes lángon puhítjuk. Amikor már majdnem kész, beletesszük a felaprított paprikát és paradicsomot, és öt-tíz perc alatt készre főzzük.
    3. A kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd összekeverjük az előzőleg kifőzött tésztával. Megsózzuk, elmorzsoljuk rajta a túrót, majd meglocsoljuk tejföllel. (A juhtúró helyett készülhet tehéntúróval is).
    4. Aelőmelegítettsütőben, 200 fokon, 10–15 percig sütjük, majd a pörkölttel tálaljuk.

      fogások marha- és borjúhússal >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek