Bélszín Budapest módra

default user icon
3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 650 g bélszín
  • 100 g bacon
  • 120 g libamáj
  • 60 g zsír
  • 40 g vöröshagyma
  • 100 g zöldpaprika
  • 50 g paradicsom
  • 100 g gomba
  • 100 g zöldborsó
  • őrölt bors
  • fűszerpaprika

Elkészítés

    Elkészítése: A bélszínt négy darabba vágjuk. Szeletelt bacon szalonnával körbe fogva és vékony spárgával bekötve igen formás bélszín törzseket kapunk. Sütése és sózása csak közvetlen tálalás előtt történjen...
    Az apró kockára vágott bacont üvegesre hevítjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, libamájat, zöldpaprikát. Átpirítjuk benne, és egy nagyon finom, selymes, átszűrt pörköltszafttal átforraljuk. A bélszíntönköket sózzuk, borsozzuk, kevés zsírban - natúran - vagy roston, félangolosra sütjük. Rizs talpazatra helyezzük, a húst a forró pörkölt alapú Budapest raguval leöntjük, párolt zsenge zöldborsóval megszórjuk, burgonyakörettel tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin