Elkészítés: A tésztához valókat kenyérsütőgépbe teszem, és 1/2 órás keverőprogrammal kikeverem, kiveszem, és 4 vagy 6 darabra vágom, mindegyiket átgyúrom, majd egyesével téglalap alakúra nyújtom, és megtöltöm a töltelékekkel.
A töltelékek szinte egyformán készülnek, 1-1 tálba öntöm a cukrokat, erre 1-1 dl forró vizet öntök, majd mehet bele a darált dió és a mák, illetve az ízesítő anyagok, fűszerek és aszalványok, lekvár.
Összekeverem, akkor jó, ha nem folyik, hanem inkább ragacsos, darabos.
Feltekerem a rudakat, egymástól kb. 2 cm-re tepsibe rakom, amit előtte vékonyan beolajozok, és megkenem a rudakat a felvert tojással. Díszítem mákkal és diószemekkel, majd langyos helyen megvárom, hogy megszáradjon rajta a tojásbevonat. Ekkor újból átkenem tojással, és most hideg helyen fél órát hűtöm, ez idő alatt a sütőt bekapcsolom 175 fokra, pár helyen megszurkálom a rudakat, majd beteszem sülni, amíg szépen megbarnulnak, kb. 35 perc. Kihűlés után szeletelem.