Elkészítés: A tököt - ha szükséges - vékonyan meghámozom, nagyjából 1,5 cm-es kockákra darabolom, a paradicsom héját kereszt alakban bemetszem, 1/2 perre forró vízbe dobom, meghámozom, a tökkel azonos méretűre kockázom. A sárgarépát és a gombát tisztítást követően hasonlóra darabolom. A szárított paradicsomot vékonyan felcsíkozom, az olívákat megfelezem. A hagymát egészen finomra aprítom.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítom az olajat, megszórom a pirospaprikával, a hagymát üvegesre pirítom, majd hozzáadom a sárgarépát. Kissé átpirítom, majd gyorsan beleszórom a paradicsomkockákat. Amint levet engednek, hozzáadom a gombát, az olívákat, majd a bébitököt. Sózom, enyhén borsozom, a rozmaringot is hozzáadom. 6-8 perc alatt roppanósra sütöm.
A bazsalikomból egy kis bóbitát félreteszek a tálaláshoz, a többit finomra tépkedem, és hozzákeverem az elkészült fogáshoz. Aromái felszabadulnak, de nem veszít színéből.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre