Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bazsalikomos póréhagymaleves

3.7/5
30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A krumplikat meghámozom, felkockázom, a póréhagymát tisztítás után felkarikázom, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítom fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágom, a fokhagymát felszeletelem. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is.

A krumplit kevés zöldséglevesben kezdem főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadom a fokhagymát, zellert és a póréhagymát Felöntöm a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágom a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntöm a tejet. Bőkezűen borsozom, még egyszer hagyom felforrni.

A már kész levesbe szórom a bazsalikomot, így nem vesznek el értékes illóolajai. Botmixerrel pürésítem. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálalom.

Megjegyzés

A zöldségek magas rosttartalmának köszönhetően nincs szükség sűrítőanyagra. Ha valaki még krémesebb ízekre vágyik, a tejet tejszínre is válthatja, úgy is nagyon finom, krémes, gazdag leves.

További érdekességeket és fotókat Habliliom blogjában találsz! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek