Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bazsalikomos póréhagymaleves

3.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 nagyobb póré hagyma
  • 2 közepes magas keményítőtartalmú burgonya (pl. Ella)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zellerszár (halványító zeller)
  • 1 l zöldségleves (kockából is készülhet)
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 dl tej
  • frissen őrölt színes bors

Elkészítés

    Elkészítés: A krumplikat meghámozom, felkockázom, a póréhagymát tisztítás után felkarikázom, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítom fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágom, a fokhagymát felszeletelem. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is.

    A krumplit kevés zöldséglevesben kezdem főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadom a fokhagymát, zellert és a póréhagymát Felöntöm a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágom a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntöm a tejet. Bőkezűen borsozom, még egyszer hagyom felforrni.

    A már kész levesbe szórom a bazsalikomot, így nem vesznek el értékes illóolajai. Botmixerrel pürésítem. Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálalom.

Megjegyzés

A zöldségek magas rosttartalmának köszönhetően nincs szükség sűrítőanyagra. Ha valaki még krémesebb ízekre vágyik, a tejet tejszínre is válthatja, úgy is nagyon finom, krémes, gazdag leves.

További érdekességeket és fotókat Habliliom blogjában találsz!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin