Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bárányfartő sörmártással, burgonyagratinnal

default user icon

Hozzávalók

  • A húshoz:
  • 4 db bárányfartő (kb 1kg)
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dl Ale típusú sör
  • bors
  • zsálya
  • A burgonyához:
  • 80 dkg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 3 dl tejszín (30%)
  • 4 db tojás
  • bors
  • Rozmaring
  • kakukkfű
  • snidling
  • Vaj a forma kikenéséhez
  • A kelkáposztához:
  • 40 dkg kelkáposzta
  • 12 szem koktélparadicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

    1. A burgonyával kezdünk. Ehhez a tejszínt és a tojást, egy kicsi sóval kikeverjük. Ízesíthetjük rozmaringgal, kakukkfűvel és snidlinggel is.
    2. A sütőformákat kivajazzuk, majd a korábban kikevert tojásos tejszínből, egy evőkanállal rakunk a formák aljára. Erre a vékonyra szeletelt burgonyából rakunk pár szeletet, majd a vöröshagymából és a rozmaringból egy adag. Újabb adag tejszín következik, és addig folytatjuk a rétegezést, amíg tele nem lesz a formánk. A tejszínnel mindig töltsük fel teljesen a formákat, hiszen abban fog megfőni sütés közben a burgonya. 140 fokra előmelegített sütőben, 40 percig sütjük.
    3. A négy nagyobb szelet bárányfartőt, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, amikor már habzik, akkor körbesütjük benne a fartöveket. Amikor minden oldal szép kérget kapott, mellé rakjuk a felszeletelt vöröshagymát, és fokhagymát. Együtt pirítjuk őket, majd Ale típusú sörrel felöntjük. Friss zsályát adunk hozzá és 40 perc alatt készre pároljuk benne a húst.
    4. Egy újabb serpenyőben vajat olvasztunk. Amikor forró, belerakjuk a felszeletelt kelkáposztát, koktélparadicsomot és a fokhagymát. 1-2 perc alatt megpirítjuk.
    5. Egy nagyobb tányérra rakjuk a megsült burgonyákat. Mellé a húst, amit leöntünk a kissé karamellizált,  besűrűsödött mártással, a tetejére pedig ráhalmozzuk a pirított kelkáposztát.

    Az étel megtalálható a Gellért Söröző & Brasserie  új étlapján! A receptet itt megnézheted videón  is!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin