Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bakonyi sertésszelet IV.

5/5

Hozzávalók

  • 60-70 dkg sertésszelet (comb vagy karaj)
  • 30 dkg gomba
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • fél dl olaj vagy zsír
  • 10 dkg szalonna
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    1. A felszeletelt húsokat megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban hirtelen aranybarnára sütjük úgy, hogy előtte 2 evőkanál lisztben megforgatjuk a húsokat.
    2. Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsom ot és a paprikát. A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát, és szép pörcösre sütjük. Ha elkészült, belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát, zsírjára visszapirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsom ot és a paprikát. Rakunk hozzá egy kevéske pirospaprikát. Összekeverjük 1 dl vízzel. Kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. 20 perc alatt kész, ha sertéscombból készítjük, ha karajból, akkor nem kell párolni csak egyet forralni a kész mártásban. Elkészítjük a habarást, a húst kivesszük.
    3. A tejfölt a maradék liszttel és 1 dl vízzel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.
    4. Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, köretként galuskát adunk hozzá.

      15 MAGYAROS KAJA, AMI NÉLKÜL NEM TUDNÁNK ÉLNI! >>> 

      12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>

      GOMBA - EBÉDRE, VACSORÁRA - VÁLOGATÁS >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin