Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bácskai rizses hús borsóval

Hozzávalók

  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek édes-nemes paprika
  • 50 dkg sertéscomb
  • 10 dkg paradicsompüré
  • őrölt fekete bors
  • 40 dkg rizs
  • 20 dkg zöldborsó (fagyasztott)

Elkészítés

    1.  Egy nagy lábasban felhevítjük az olaj at, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, apróra kockázott vöröshagymát. Beleforgatjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, és visszarakjuk a tűzre.
    2. A lábasba dobjuk a megtisztított, felkockázott sertéscombot, és nagy lángon fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, megsózzuk, megborsozzuk , azután felöntjük egy kevés vízzel, és közepes lángon, lefedve addig főzzük, amíg a hús elkezd megpuhulni. 
    3. Az átöblített rizst a húshoz adjuk, felöntjük a rizs kétszeresének megfelelő mennyiségű vízzel, és kevergetve főzzük tovább addig, amíg a rizs megpuhul. Közben beleforgatjuk a zöldborsót. Forrón tálaljuk. 

    GYORS, KIADÓS, EGYSZERŰ - 11 ISTENI RIZOTTÓ RECEPT >>> 

    9 LAKTATÓ RIZSES HÚS, AMI A CSALÁD KEDVENCE LESZ >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin