Előkészítés: A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A kaprot és a mentalevelet apróra vágjuk. A mélyhűtött hüvelyeseket szobahőmérsékleten hagyjuk kissé felengedni. Az articsókaszíveket lecsepegtetjük, félbevágjuk. Az újhagymát apróra daraboljuk.
Elkészítés: Nagy edényben felhevítjük az olajat. Beletesszük a hagymát, és kis lángon addig kevergetjük (kb. 5 perc), amíg aranyló és puha lesz. Beletesszük a babot, a vizet, a citromlevet. Felforraljuk, majd kis lángon lefedve félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a borsót, az articsókaszívet és a zöldfűszereket. Kis lángon fedő alatt addig főzzük, amíg a borsó kissé megpuhul, de nem fő szét. Levesszük a tűzről, belekeverjük az újhagymát, sózzuk, borsozzuk. Melegen sültek mellé kínáljuk. Egytálételnek is fogyasztható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre